2012. január 15., vasárnap

A tűzeset - Héraklész úszó edzőtábor (2. nap)

A mai nap is átlagosan indult... 8.15-re mentünk az uszodába a reggeli után. Beléptünk az ajtón, sikeresen levettem a cipőmet (ebben az uszodában a váróban már le kell venni a cipőt) és elindultunk az öltözők irányába Áronnal. Már éppen ráfordultunk a folyosóra mikor a fülünkben egy megközelítőleg 140 dB hangerejű hang löket szakította ki a dobhártyánkat. Ez a hang már akkor elég rémisztő volt.
(Bár én nem nagyon érzékeltem a "veszélyt" mert mostanában elég sokszor besípolok a boltokban és mondhatni ezt már megszoktam.) A sziréna mellé felcsendült egy kedves kis robot nőcske megnyugtató hangja: "Az épületben tűz ütött ki. Kérjük hagyják el az épületet!". Na ekkor már eléggé meg voltunk riadva ahhoz, hogy ne tudjuk, hogy felvegyük a cipőnket vagy esetleg meztelenül rohanjunk ki. Az iskolában azt tanították, hogy mindent ott kell hagyni kivétel a NAPLÓT!??? Mivel a naplót nem találtuk gondoltuk jó lesz a cipőnk is :PP. Na de a megmérettetések csak most kezdődtek: az összes ablak, ajtó magától kinyílt és még a szellőztető rendszer is elindult maxon. Ez még nem is lett volna nagy gond   azt leszámítva, hogy kb 120km/h sebességű szél lökőt vissza minket az "égő" épületbe de még a szellőztető rendszerben lévő por is a szemünkbe ment, ami adott egy alap sírós (filmekben látható) hangulatot. De sikeresen leküzdöttük a szélcsatornává alakult folyosót amiben féltéglák repültek velünk szemben és kijutottunk. Fagyoskodtunk még negyed órát kint (pont ma reggel volt a leghidegebb) és miután a személyzet átvizsgálta az épületet és nem találtak semmit, bemehettünk.
Megnyugtatok mindenkit a fent leírtakat osztani kell kettővel! Az épület rendkívül intelligensen kezelte a vészesetet (habár ez csak egy vaklárma volt). Maximális biztonságérzettet adott.
A nagy trauma hatására sem álltunk le az edzéssel. Erősítés a hidegben (az ablakok még 1óráig nyitva voltak) majd úszás. Délután egy kis futás erősen ami fenomenális volt (végre nem csak úszás-úszás-úszás, hanem egy kis futás is.) Gyönyörű napos hóesésben. Este (20:30-kor) betettek nekünk pluszban egy kis erősítést a hangos "bulizás" miatt ami kiváló altató volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése